ΕΕΙΕΠ: Όχι στις απολύσεις των Ειδικών Ιατρών Εργασίας από το ΕΛΙΝΥΑΕ

Δελτίο Τύπου της Ελλήνικής Εταιρείας Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος με αφορμή τις φημολογούμενες απολύσεις των 2 Ειδικών Ιατρών Εργασίας από το ΕΛΙΝΥΑΕ:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί επικείμενης απόλυσης των μόλις δύο Ειδικών Ιατρών Εργασίας που εργάζονται στο ΕΛΙΝΥΑΕ, η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος δηλώνει ότι:

  1. Το ΕΛΙΝΥΑΕ αποτελεί το μοναδικό επιστημονικό Ινστιτούτο στη χώρα μας που ασχολείται αποκλειστικά με την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων. Η συρρίκνωση του και ιδιαιτέρως η απόλυση των Ειδικών Ιατρών Εργασίας, αποτελούν ενέργειες  που μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους.
  2. Η απόλυση Ειδικών Ιατρών Εργασίας αποκλείει και ουσιαστικά καταργεί την ειδικότητα Iατρική της Eργασίας από το μοναδικό «Κέντρο Υγείας της Εργασίας» που υφίσταται στη χώρα μας. Αποτελεί όχι έμμεση, αλλά άμεση και κραυγαλέα παραδοχή ότι η Υγεία στην Εργασία δεν αποτελεί καν θέμα προτεραιότητας.
  3. Αλλοιώνεται πλήρως και ριζικά ο χαρακτήρας του Ινστιτούτου, ουσιαστικά απορρίπτεται το ένα από τα δύο συνθετικά του ονόματος του και απαξιώνεται πλήρως η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα των ιατρών εργασίας δηλώνει ότι είμαστε αλληλέγγυοι  προς τους συναδέλφους και καλούμε τους κοινωνικούς εταίρους να μην προβούν στις ενέργειες αυτές, που θα απαξιώσουν πλήρως τον επιστημονικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου, υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, συμπεριλαμβάνει και τη λέξη «Υγεία»!!!

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Ευγενία Πανταζή