Παρέμβαση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΔΗΜΑΡ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, κατέθεσε τρεις τροπολογίες στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της παραστατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας οι οποίες αφορούν:
– Στην διευκόλυνση των ελεύθερων επαγγελματιών που αν και οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές δεν μπορούν να προβούν σε οριστική παύση εργασιών λόγω χρεών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων.
– Στην χρηματοδότηση των ερευνητικών φορέων των κοινωνικών εταίρων από το ΛΑΕΚ όπου ζητείται η σχετική χρηματοδότηση να μπορεί να φτάσει έως και στο 20% των εσόδων του λογαριασμού από τις εισφορές, λόγω της προσθήκης και του ΣΕΤΕ στους κοινωνικούς εταίρους, με το σκεπτικό ότι τα ερευνητικά αυτά κέντρα είναι πολύ χρήσιμα στο επίπεδο της τεκμηρίωσης, της εξεύρεσης λύσεων και για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κοινωνικού κράτους και για την επίτευξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.
– Στην αναδιατύπωση διάταξης του Ν. 4071 η οποία εκ παραδρομής διατυπώθηκε εσφαλμένα και δεν επιτρέπει σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και άλλους φορείς να συνάψουν συμβάσεις με τεχνικούς ασφαλείας και ιατρούς εργασίας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εν γένει τήρηση των υποχρεώσεων των φορέων του δημοσίου.
Οι προτάσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής;, Βασίλη Οικονόμου, προτάσσουν λύσεις σε καίρια προβλήματα της καθημερινότητας και ευελπιστούμε ότι θα γίνουν δεκτές από την Κυβέρνηση.

27/03 / 13